آهن آلات صنعتی | کاربرد آهن در کارخانه کاغذ سازی

مکان شما:

شرکت ثمين تجارت فعاليت خود را در زمينه عرضه و تامين آهن آلات صنعتی، ساختمانی آغاز نموده است.جهت استعلام قیمت روزانه آهن آلات و محصولات توس پایا با ما در تماس باشید :02122247000 | 09108697000

آهن آلات صنعتی | کاربرد آهن در کارخانه کاغذ سازی | آهن یکی از وسایلی است که برای ساخت کارخانه کاغذ‌سازی از آن استفاده می‌شود در کارخانه جات از آهن بسیار استفاده می‌شود البته این استفاده به این شکل برای همه کارخانه‌ها وجود ندارد.

اما در برخی از کارخانه‌ها از آهن استفاده‌های زیادی می‌شود قسمت‌هایی که امکان دارد آهن در آن بخش‌ها مورد استفاده قرار بگیرد مانند دستگاه‌های چوب خرد کن، سرند، دیگ‌های خمیر‌سازی، استفاده از غلتک‌های بزرگ، از این وسایل در بخش‌های کارخانه‌سازی به نحو مطلوبی می‌توان استفاده کرد.

آهن به دلیل خاصیت‌ها و ویژگی‌هایی که می‌تواند در خود داشته باشد برای کار‌های سختی نیز از آن استفاده می‌شود حتی می‌توان گفت برای قسمت‌های مهمی‌ از کار نیز از آهن استفاده می‌شود. به طور کلی کاربردهای آهن در صنایع مختلف بسیار زیاد است. فلزات و کاغذ؟! شاید در نگاه اول، ارتباط چندانی بین این دو که هر کدام به تنهایی، کاربردهای زیادی دارند، نباشد اما واقعیت چیز دیگری است. کاغذ، ماده‌ ای است که از خمیر کتان، پنبه، کنف، چوب، ضایعات کشاورزی یا بعضی گیاهان مثل بامبو و… ساخته می شود و الیافی که در ساخت آن به کار می ‌رود، معمولا طبیعی و شامل سلولز است و مصرف زیادی در صنایع مختلف و زندگی روزمره دارد. آهن و آلیاژهای آن نیز از رایج ‌ترین عناصر پوسته زمین و از پرکاربردترین فلزات در صنعت و حیات بشر هستند؛ به گونه ای که 95 درصد فلزات تولیدی جهان از آهن تشکیل شده است. از این رو، بین فلزات، به ویژه آهن و صنعت کاغذ، پیوند نزدیکی برقرار است زیرا آهن از پرکاربردترین و مهم ترین فلزات مورد استفاده در کارخانجات کاغذسازی به حساب می آید.

خاصیت آهن برای تولید کاغذ

آهن بسیار مقاوم و محکم است برای همین برای کار‌هایی از آن استفاده می‌شود که از سختی و مقاومت زیادی برخوردار است به نوعی می‌توان گفت که برای کار‌های بسیار بزرگ از آن استفاده می‌شود. در کارخانه کاغذ‌سازی برای این که حجم کار بسیار زیاد است می‌توان گفت که آهن فلزی است که برای صنعت کاغذ‌سازی بسیار کاربردی است و اهمیت دارد. این اهمیت نیز به این خاطر است که بیشتر دستگاه‌هایی که در کارخانه کاغذ‌سازی از آن استفاده می‌شود از جنس فلز آهن است. فلز آهن چون مقاومت زیادی دارد می‌توان آن را در دستگاه‌هایی مانند غلتک به کار برد زیرا غلتک بسیار بزرگ است و باید از جنس خوبی نیز برخوردار باشد.

آهن آلات صنعتی | کاربرد آهن در کارخانه کاغذ سازی

کار غلطک به این صورت است که می‌توان از آن برای این که کاغذ‌ها را صاف و یک دست کرد استفاده کرد در این صورت است که باید غلطک بسیار محکم باشد و سنگین تا بتواند این کار را به راحتی انجام دهد.
البته در این مرحله کاغذ به شکل ابتدایی خود وجود دارد یعنی این که به شکل خمیر است، برای همین در مرحله‌ای از فرآیند کاغذ‌سازی بهتر است که از این غلطک استفاده شود. یکی از ویژگی‌هایی که برای آهن می‌تواند وجود داشته باشد این است که آهن ماده‌ای است که می‌توان آن را به راحتی به دست آورد و این که مقدار زیادی نیز وجود دارد.

بنابراین می‌توان گفت که با کمبود این موارد رو به رو نیستیم برای همین این ماده به مقدار زیادی وجود دارد و برای کار‌های زیادی نیز از آن استفاده می‌شود. برای همین در صنعت کاغذ‌سازی از این غلطک‌ها استفاده شده است زیرا جنس آن‌ها از آهن است و آهن از بقیه مواد بسیار محکم‌تر است و همین طور این که از نظر هزینه نیز بسیار مناسب است.

ماشین آلات و تجهیزات کارخانه کاغذ سازی

مهم ترین دستگاه ها و تجهیزات کارخانه کاغذ سازی که از جنس آهن هستند و موارد زیر را شامل می شوند:

غلطک های بزرگ مخصوص خشک کردن:

این دستگاه ها، به خاطر سنگینی فلز و قدرت رسانای گرمایی، از جنس آهن می باشند. از غلطک می توان برای صاف و یکدست کردن کاغذ‌ها، استفاده کرد بنابراین غلطک، باید بسیار محکم و سنگین باشد تا این کار را به راحتی انجام دهد.

دستگاه چوب خردکن:

این دستگاه ها، به دلیل استحکام و چکش خواری بالا به منظور تیز کردن لبه های تیغه دستگاه، از جنس آهن هستند.دیگ خمیرسازی:

این دستگاه نیز به دلیل رسانایی گرمایی بالا و رد نشدن رطوبت از دیگ، از جنس آهن بوده بنابراین دیگ ‌ها می ‌توانند بسیار سنگین و بزرگ باشند و به راحتی قابلیت جابه جایی ندارند. البته نیاز چندانی به این کار نیز وجود ندارد و در صورت لزوم به جابه جایی، این کار را باید در ابتدا انجام داد.

سرند:

این دستگاه به خاطر قابلیت مفتولی شدن آهن و استحکام بالا، از جنس آهن است. معمولا نوع سرند از نوع فشاری بوده و از آن برای جدا کردن چسب و نایلون و موم از خمیر کاغذی استفاده می شود.

مراحل تولید کاغذ

با توجه به کاربرد فلزات خصوصا آهن در دستگاه ها و تجهیزات کارخانجات کاغذسازی، بررسی مراحل تولید کاغذ قابل توجه است.

در مجموع مراحل کاغذ سازی از طریق دستگاه ها و ماشین آلات را می توان شامل آماده سازی مواد اولیه، رنگ زدایی و سفید کردن الیاف، عمل آوری خمیر کاغذ توسط پالايش، شکل دادن به کاغذ در ماشین کاغذسازی و عملیات تکمیلی پس از تولید کاغذ دانست.

جداسازی الیاف از بستر اصلی آنها در چوب از نخستین مراحل تولید کاغذ است که به آن فرایند خمیر کردن می ‌گویند. این فرایند شامل دو روش خمیر کردن مکانیکی و شیمیایی است.

در خمیر کردن مکانیکی، برای خرد کردن چوب و بیرون آوردن ذرات الیاف از درون آن از عملیات سخت مکانیکی استفاده می‌ شود اما در خمیر کردن شیمیایی، تراشه ‌های چوب با به‌ کارگیری گرما و فشار، تحت تاثیر ترکیبات شیمیایی قرار می‌ گیرند.

 

هر چند محصولی که از روش شیمیایی به دست می‌ آید کمتر از روش مکانیکی است، ولی الیاف آن، کمتر آسیب ‌پذیر هستند و می ‌توان از آن، کاغذ بسیار محکم‌ تولید کرد.

کاربرد ورق فولادی و کاغذ سازی

در حال حاضر، بسیاری از محصولات فلزی به‌ صورت ورق فولادی تولید شده که هر کدام از انواع ورق‌ فولادی، برای اهداف خاصی مورد استفاده قرار می ‌گیرند.

ورق های‌ فولادی را می توان شامل ورق سیاه (گرم)، ورق روغنی (سرد)، ورق گالوانیزه، ورق رنگی، ورق اسیدشویی، ورق قلع اندود و ورق کرکره دانست. این ورق ها از مواد مختلفی تشکیل می شود که هر کدام در صنایع گوناگون کاربرد دارد.

در این میان، ورق های گالوانیزه از جمله ورق های فولادی هستند که در صنعت کاغذسازی و علاوه بر آن، در صنایع اتومبیل، حمل و نقل، کشاورزی، لوله مانند لوله بخاری، لوله آب، کانال کولر، کابینت آشپزخانه و هر جا که احتمال خوردگی آهن و خسارت وجود دارد، مورد استفاده هستند.

ورق گالوانیزه از ورق سرد یا روغنی تولید می شود که طی یک پروسه طولانی در تمام سطح ورق روغنی، چند میکرون فلز روی را می نشانند تا ورق فولادی در مقابل زنگ زدگی مقاوم شود.

در ورق گالوانیزه، بین آهن و روی، پیل الکتروشیمیایی تشکیل می ‌شود که در آن روی به جای آهن به عنوان آند و آهن به عنوان کاتد به کار می ‌رود. حتی اگر پوشش ورق گالوانیزه هم شکستگی پیدا کند، زنگ نمی زند. بنابراین کاربرد ورق گالوانیزه در صنعت کاغذ سازی به دلیل مقاومت آن در برابر زنگ زدگی و خوردگی آهن است.

Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp
5/5